Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
 

Vaste hordeur

De vertrouwde vaste hordeur die staat als een huis: solide, betrouwbaar en duurzaam. Dankzij het brede profiel en de inwendige verbindingen is deze deur zeer stevig en solide geconstrueerd. Elke deur is volkomen haaks. Daardoor zijn de bekende problemen met klemmen en over de grond slepen verleden tijd. Indien gewenst kan, naast de standaard aluminium schopplaat, een duwplaat gemonteerd worden. Deze plaat kan zowel in het midden, links of rechts als duwplaat fungeren. De vaste hordeur is verkrijgbaar in verschillende modellen, desgewenst met schopplaat. Het 47 mm brede profiel straalt extra degelijkheid uit. Ook als pendeldeur, ofwel saloondeur, is de vaste hordeur ideaal te gebruiken. Voordeel van een dergelijke toepassing is de mogelijkheid om ‘in en uit’ te lopen. 

Standaardkleuren

 RAL 9010 wit
 RAL 9001 creme wit
 RAL 7016 antraciet
 technisch zilver
 RAL 8019 bruin

Speciale kleuren

 RAL kleuren leverbaar tegen meerprijs

Opties

 • met of zonder schopplaat
 • met een (extra) duwplaat in het midden of verticaal, standaard 15 cm, 25 cm incl. profielen
 • (dubbel) schuivend of als pendeldeur 
 • sluitpomp
 • petscreen (bestand tegen intensief gebruik, vooral in een omgeving met huisdieren en kinderen)

  Scharnierende hordeur standaard afgemonteerd:
 • RVS handgrepen
 • borstel 8 mm rondom
 • 20 cm schopplaat (30 cm incl. profielen)
 • gemoffelde schroefpaumelles (RAL 9010 en 9001, voor overige kleuren RAL 9006(grijs)

  Los meegeleverd:
 • magneet 6 kg
 • sluitveerTechniek 

Plaatsbepaling 

Bij binnendraaiende deuren buiten: bij buitendraaiende deuren binnen. 

Maat nemen 
Scharnierend 

De dagmaat + 2 cm. Zorg dat u aan de scharnierzijde naast de hordeur nog minimaal 2,8 cm extra ruimte heeft om ervoor te zorgen dat de hordeur haaks open kan. Zorg dat de greep (hart middenkader) van de hordeur minimaal op dezelfde hoogte uitkomt als die van de klink van de buitendeur, of hoger. Wanneer de klink net boven de greep valt, is het mogelijk dat u zich buiten sluit. Meet ook eventueel aanwezige verspringingen in het kozijn op, zodat die met een borstel kunnen worden afgedicht. De eindmaten (zonder scharnieren), hoogte hart middenkader van onderkant af gemeten, opgeven in centimeters. De scharnierzijde opgeven gezien vanaf binnen bij binnenmontage, of gezien vanaf buiten bij buitenmontage. 

Pendel 

Dagmaat opgeven, pendel bij bijzonderheden. 

Montage 

Zet de hordeur voor de opening op blokjes, zodat deze op de juiste hoogte staat. Schroef de scharnieren vast. Zorg dat de hordeur nog uit de scharnieren kan worden genomen en dat de greephoogte op de klinkhoogte is afgestemd (zie maat nemen).

Onderhoud 

Als de hordeur langdurig niet gebruikt wordt (wintermaanden) is deze eenvoudig uit de scharnieren te tillen en kan opgeborgen worden. Verwijder vuil van profielen en gaas met een vochtige doek of een stofzuiger met opzetborstel.


Alle vaste deuren worden standaard geleverd met RVS handgrepen. Alle bevestigingen zijn onzichtbaar achter het aluminium dekselprofiel weggewerkt.

Vaste hordeur met standaard schopplaat
Standaard schopplaat.verticale duwplaat + schopplaat
De vaste hordeur met een schop- en verticale duwplaat. Een verticale duwplaat is een ideale oplossing in een omgeving met kleine kinderen. De vaste hordeur met een schop- en horizontale duwplaat.

horizontale duwplaat

 Dwarsdoorsnede profielen vaste hordeur

 

 

 

 


 

Boven