Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
 

Raamrol horren

Type: Argus 

De raamrolhor Argus, waarvan het onderscheid te vinden is in de vorm van de kast, is een exclusieve maatwerkhor die, naast de bijzondere technische specificaties, mooie vormgeving en betrouwbare bediening en ook nog eens snel te leveren is.

Maatvoering:

Breedte: 40 t/m 140 cm

Hoogte:  30 t/m 180 cm

Standaard kleuren:

 RAL 9010 wit         
 RAL 9001 roomwit  
 RAL 7016 antraciet            
 technisch zilver
 RAL-kleuren zijn leverbaar, meerprijs

Algemene informatie:

Techniek

In de afgeschuinde cassette bevindt zich een veerrol waarom zich het gaas op- en afrold. De cassette wordt op de geleiders geplaatst waartussen het gaas, dat is verzwaard met een aluminium onderlad, op en neer beweegt. Kap, geleiders en onderlad zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium.

Geleiders

De aluminium geleiders zijn zowel geschikt voor "op-de-dag" als " in-de-dag" montage en zijn voorzien van dubbele borstelafdichting. Deze afdichting zorgt voor een geruisloze bediening en extra fixatie nan het gaas. Onderin de geleiders zijn blokkeringen verwerkt die dienen als rem voor de onderlat.

Onderlat

De onderlat is voorzien van een afdichtingborstel waardoor eventuele oneffenheden worden geminimaliseerd. De handgrepen kunnen zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde geplaatst worden waardoor de rolhor zowel binnen als buiten geplaatst kan worden.

 

Type: Super +

De raamhor Super + is een elegante rolhor met RVS stift gaasopsluiting. Standaard wordt deze geleverd met speedreducer. Deze, gyroscopisch functionerende, speedreducer zorgt ervoor dat de raamrolhor Super + langzaam naar boven oprolt en voorkomt de irritante harde klap. Ideaal voor ramen waar veel windbelasting is, grotere of schuingeplaatste (dak) ramen. De onzichtbare RVS stift in de geleiders zorgt ervoor dat het gaas altijd netjes in de geleiders gespannen blijft, waardoor uitwaaien van het gaas niet mogelijk is. D Super + is eenvoudig te bedienen en is uitgevoerd met een schuifvergrendeling. De raamrolhor Super + kan in het kozijn of op het kozijn geplaatst worden. In de dag montage gebeurt met speciale in de dag geleiders. Aan de bedieningslijst zit een borstel om zelfs de kleinste kieren af te sluiten. De aluminium cassette is volledig gesloten, het glasvezel gaas zit middels een speciaal doek geseald om een RVS stift. Hierdoor blijft het gaas altijd in de geleiders en hebben insecten geen mogelijkheden om binnen te komen.

Standaard kleuren:

RAL 9010 wit
RAL 9001 roomwit
RAL 7016 antraciet
technisch zilver
RAL-kleuren zijn leverbaar, meerprijs

RAL 9001 en RAL 9010 met roomwitte kunststof onderdelen, overige kleuren met zwarte kunststof onderdelen.

 

Een elegante cassette met een eenvoudig bedienbare treklijst hoeft niet op te vallen achter de raamdecoratie.

 

Glasfiber gaas met een PVC coating wordt vastgehouden in de geleiderrail met een RVS stift.


 

Detail gaasopsluiting.


 

 

 


 

Boven